چگونه یک عطرمناسب برای خودمان را انتخاب و سپس بخریم؟
انتخاب و خرید عطر
خیلی از افراد در زمان خرید عطر دچا سردرگمی میشوند. اگر شما مایل به مطالعه پیرامون نحوه انتخاب عطر و یا خرید عطر هستید و یا میخواهید مطالبی درباره مواد تشکیل دهنده عطر بدانید، خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم.
انتخاب و خرید عطر را میتوان کار نسبتا پیچیدهای به شمار آورد. شامه هر فرد با دیگری متفاوت است و بوی عطر را طوری استشمام میکند. همچنین هر عطر بر اساس بوی بدن فرد رایحه متفاوتی دارد. بنابراین در هنگام خرید عطر باید به نکاتی توجه شود.
ابتدا باید مواد تشکیل دهنده عطر را به خوبی بشناسید. بیشتر عطرها از چندین رایحه تشکیل شدهاند. ماده اصلی هر عطر آب و الکل است. آب و الکل به منظور ایجاد یک محصول همگن و خوشایند در همه عطرها به کار میرود.
روغنهای عطر سازی برای اضافه کردن رایحه به عطر استفاده میشوند. پر کاربردترین روغنهای عطر سازی عبارتند از:
استوقدس، رز، ترنج، چوب صندل و علف لیمو
سازندگان عطر معمولا نام روغن به کار رفته در ساخت عطر را قید نمیکنند چون باید فرمول ساخت عطرشان را محرمانه نگه دارند.
از طرفی برای استحصال ۳۰ گرم روغن رز خالص باید صدها کیلو رز فشرده شود که هم خیلی هزینهبر بوده و هم به فصل، آب و هوا، اقلیم و کلیه عواملی که بر رشد این گیاهان موثر است بستگی دارد. بنابر این ممکن است سازندگان عطر در مورد غلظت روغنهای مورد استفاده در عطر سازی دچار مشکل شوند. مثلا ممکن است علف یکسال خوشبوتر از سال دیگر باشد. پس ایجاد یک تجربه نهایی یکسان در هنگام استفاده از عطر برای مصرف کننده بسیار مشکل است.
امروزه روغنهای عطر سازی به طور مصنوعی تولید میشود. با این روش رسیدن به سطح معینی از غلظت روغن عطر سازی حتمی است. ضمنا این روش هزینههای تولید عطر را بسیار کاهش خواهد داد. پس اگر نام یک رایحه را در مواد تشکیل دهنده یک عطر دیدید بدانید که آن رایحه مصنوعی است. کیفیت عطرهای ساخته شده از مواد طبیعی به مراتب بهتر است ولی قیمت عطرهای ساخته شده از مواد طبیعی گرانتر است. البته بیشتر تولید کنندگان عطر تاکید دارند که روغنهای عطر سازی آنها طبیعی است.
نکته بعدی که در زمان خرید عطر باید به آن توجه کنید چرخه رایحه عطر است. چرخههای متفاوتی وجود دارد. رایحههای عطر به:
گلی، شرقی، طبیعی، چوبی، و آروماتیک یا خوشبو تقسیم میشوند. البته اگر شما از قبل اینها را بو نکرده باشید این اطلاعات خیلی به کارتان نخواهد آمد. اما اگر عطری یافتید که آن را دوست داشتید و مواد سازنده آن را آنالیز کردید در این صورت میتوانید عطرهایی با شمیم نزدیک به این عطر را بیابید سپس با استفاده از چرخه رایحه فهرست عطرهایی که به آنها علاقهمندید را محدود کنید.
مطلب دیگری که باید در زمان خرید عطر به آن توجه کنید اینست که برای خرید عطر به گرفتن نظر دیگران درباره آن عطر کفایت نکنید بلکه حتما قبل از خرید عطر حتما آنرا تست کنید. دریافت شما از بوی عطر میتواند نسبت به دیگران متفاوت باشد. برای تست یک عطر لازم است لااقل ۳۰ دقیقه آنرا بو کنید. البته اگر تا یکساعت به بو کردن عطر ادامه دهید نتیجه بهتری خواهید گرفت. حتما میدانید این مدت بوییدن عطر چه ارتباطی به خرید عطر دارد. بله درست است. موضوع مربوط به هرم رایحه عطر است.
یک عطر سه نت دارد. نت پایه، نت میانی و نت آغازین عطر. نت آغازین عطر بسیار ناپایدار است و به سرعت تبخیر میشود. نت آغازین عطر همان نتی است که وقتی عطری را روی دستتان میزنید و یا روی کاغذ تست عطر اسپری میکنید بلافاصله آنرا حس میکنید. به این نت عطر؛ نت تازه، جسور یا تیز هم گفته میشود. چون نت آغازین عطر بخشهایی از نت میانی و نت پایه عطر را به همراه دارد شما هیچگاه این نت عطر را به تنهایی حس نخواهید کرد. بنابراین نت آغازین عطر تغییر میکند. بهتر است در زمان خرید عطر علاوه بر امتحان روی کاغذ تست عطر، آنرا روی پوستتان هم امتحان کنید چون بوی بدن شما روی رایحهای که از عطر حس میکنید اثر دارد. نت میانی و نت پایه عطر زمانی به خوبی حس میشود که نت ابتدایی عطر از بین رفته باشد. معمولا نت آغازین عطر بعد از بیست دقیقه از بین میرود.
در اغلب موارد نت میانی عطر از نت آغازین نرمتر و ملایمتر است. نت میانی عطر میتواند تا یکساعت هم پایداری داشته باشد.
نت پایه عطر نسبت به نتهای دیگر عطر پایداری بیشتری دارد. نت پایه عطر به عنوان قویترین و سنگینترین نت عطر به شمار میآید. مدت زمان لازم برای استشمام نت پایه عطر حدود ۳۰ دقیقه است. در ابتدای مصرف عطر نت پایه توسط نت میانی عطر پوشانده شده است. برای احساس بوی واقعی عطر به وقت کافی نیاز دارید. ممکن است در ابتدای استفاده از عطر از بوی آن خوشتان بیاید اما بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از رایحه آن عطر خوشتان نیاید.
فرض کنیم شما قصد خرید عطر دارید و نمیخواهید تنها یک عطر را امتحان کنید. ابتدا عطرهای مختلف را روی پوستتان بزنید و یا روی کاغذ تست عطر اسپری کنید. پس از بوییدن اولین عطر قهوه و یا دانههای آنرا بو کنید. با این کار اثر بوی عطر اول را روی گیرندههای خود از بین میبرید تا شامه شما از بوی عطرهای متنوع پر نشود در غیر اینصورت اگر از بوی عطری خوشتان بیاید ممکن است بعدا که آن عطر را به تنهایی بو میکنید دیگر از آن عطر خوشتان نیاید. بهتر است بیش از ۳ عطر را به طور همزمان او نکنید، چون وقتی شامه شما از رایحه عطرهای مختلف پر شد دیگر قادر نخواهید بود بوی عطرهای مختلف را به خوبی تفکیک کنید. برای امتحان عطرهای بیشتر حتما از کاغذ تست عطر استفاده کنید، در غیر اینصورت وقتی اثر عطرهای زیادی روی پوست شما باشد بوی آنها روی هم تاثیر میگذارد و تشخیص شما از بوی عطر را مختل خواهد نمود.
پاسخی بگذارید